sobota 18. května 2013

Jedno nové šestkové

Napsala: Petra - Tapeva

Kolekce "The Queen´s Heart" od 7 Dots Studio je krásná. Do několika málo odstínů šedých, rudých a nevtíravě růžových laděné papíry se vznešeně elegantními motivy královských korun a křídel jsou už na první pohled vyjímečné.

Když se mi do ruky dostala jejich "šestková" verze (papíry o velikosti 6" x 6"), měla jsem jasno: žádné střihání a dělení. Udělám z nich album. A na stránách SSSS právě probíhá soutěž "A Little Paper", kde je hlavní podmínkou právě použití papíru tohoto formátu - prima! Od nápadu k realizaci byl jen krok - přidala jsem pár jednobarevných papírů ve stejných tónech a kartonové desky.







Použila jsem také visačky z téže řady, zakulatila rohy stránek, šedým inkoustem opatinovala všechny hrany papíru. 




Desky jsem potřela gessem a černým StazOnem natiskla motiv písma a pruhů, dirky pro knihařské kroužky jsou v případě desek zpevněny širokými průchodkami.





Dva stříbrné knihařské kroužky, jimiž je album sepnuto, jsem ozdobila několika stuhami, vlnou, balvněnými voskovanými šňůrkami a přívěsky - kovovými komponenty, skleněnými korálky, srdcem ze smršťovací fólie a jednou specialitkou: bělostným porcelánovým obdélníčkem, na nějž jsem nanesla pomocí propisotu motiv filmového pásu (ten v prostorové podobě najdeme i na předních deskách - skrz otvory v nich je vidět papír použitý na první list alba). Za tento přívěsek vděčím téhle šikovné dámě :) - děkuji!





Tohle album mě moc bavilo. Je barevně poměrně netradiční, díky motivům na papíru "královsky" vznešené, několik detailů jej naopak činí hravým . . . každý si v něm najde něco.




Mrkněte na The Queen´s Heart, určitě vás nenechá chladnými! ;)

Petra




1 komentář:

  1. už jsem se kochala několikrát...krásná sada, krásné zpracování...také mám vyhlídnuto

    OdpovědětVymazat