neděle 12. ledna 2014

Kabátek na bloček - aneb jak na to

Těchto trhacích poznámkových bločků jsem před vánoci prodala spoustu. Jsou skvělé jako malý, milý a velmi praktický dárek, kterým nepohrdne snad žádný.



Někdo z vás možná řekne - jéjej, a co na tom je. Ten kdo už s papírem pracuje déle, ten si opravdu poradí, ale ty z vás, které scrapují chvilku jsou většinou na rozpacích a ptají se - jak na to? Nerada bych zkazila kus krásného drahého papíru...

Opravdu na tom nic není.
Potřebujete hlavně tzv. trhací poznámkový bloček nebo post-it bloček, pevnější čtvrtku, řezačku nebo nůžky, knihařskou kost lepicí pásku, pravítko a pak ještě něco nahoru na ozobu.

Základem je znát velikost bločku - výšku, šířku a hloubku.
Můj bloček je velký 8 x 8 cm a na výšku má 2,5 cm.
Dobré je, napsat si tyto míry někam na kousek papíru. K mírám musíme přičíst přídavky... pro můj bloček je výsledný nákres takovýto:
Do hloubky stačí přidat jen 0,5 cm, na šířku musíte přidat 2 x 0,5 cm a na výšku bločku jeho míru plus 2 mm. To aby se nám horní strana nezvedala a hezky ležela na horní části bločku, ono vám něco malinko ubude i kvůli ohybu.
Takže řežete obdélník velký 20,7 x 9,5 cm. Rozdělíte ho podle nákresu a podle přerušované čáry ohnete. Rohy můžete zakulatit pomocí raznice.

Dovnitř vlepte bloček a máte v podstatě hotovo. Horní stranu už dozdobíte podle svého.
Přeji příjemné tvoření.




Vaše Lena.




5 komentářů:

  1. super návod. děkuji vyzkouším :))

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné ostatně jako vždy :-)
    Leni co je to za kolekci papírů, které nahoru na ozdobu používaš? Jsou krásné :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laduš, děkuji :-) Papíry jsou jako vždy od 7 Dots, nemám je zrovna po ruce, ale tyhle jsou určitě z kolekce Dreamer, a ty do zelenkava s autíčkem z kolekce 9TH Wawe

      Vymazat