úterý 30. července 2013

,,Jojíčka,, z hadovek

Internetový svět je plný inspirace. Občas na svých toulkách (toulám se ale hodně málo) narazím na ledacos. Jenže já, lemra lenivá si žádné odkazy neukládám. Ale naštěstí jsem před nedávnem začala využívat Pinterest, tak přísahám, že už budu ;-)

Jednou jsem narazila na hezké DIY ozdůbky a dnes jsem se je rozhodla vyzkoušet. Stačí k tomu málo - kolečka z papíru, hadovka (to je takový ten prýmek, co vypadá jako cik cak, určitě ho najdete doma někde v zásobách po babičce, moje maminka nám ho přišívala na spodní lem zástěrek), nějaký knoflík nebo hřebíček na ozdobu... a to je asi vše ;-)


Ze zbytku papírové čtvrtky pomocí raznice vysekněte kolečka o velikosti alespoň 5 cm (jdou i mini, ale pro začátek je větši kolečko lepší).


Vezměte papírové kolečko, hadový prýmek přiložte k okraji... a šup s tím pod šicí stroj...
Začněte tak, aby vám hadovka úplně zakryla papírový okraj. Šijte dokolečka dokola a každou řadu mírně posuňte směrem ke středu... Až budete úplně uprostřed, konec hadovky ustřihněte, přidržte jej špendlíkem a zapošijte.



A nyní už stačí do středu zapíchnou hřebíček, nebo přilepit knoflík a máte parádní ozdůbku.



Tyto kytičky jdou s úspěchem použít i jako ozdoba do vlasů. Jen místo papírového kolečka použijte filcové kolečko a hadovku k němu přišijte ručně. Pak už jen připevníte sponečku a šup...


Lena

9 komentářů:

  1. Pěkný návod, Leni, to budu muset vyzkoušet...kytičky vypadají skvěle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olinko, určitě zkus :o) i naživo jsou moc hezké, ještě ale musím vymyslet kam je použiju ;o)

      Vymazat
  2. Úžasný nápad, moc díky, vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé Leni, to je super. V Creativity to lepili lepidlem, ale moc jsem tomu nevěřila a vím, že bych byla od teho celá upatlaná! Toto je čisté, krásné, jednoduché. No jen mít šicí stroj:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, tak lepidlem bych se u tohoto upatlala taky, fuj. A šít to jde i ručně ;o)

      Vymazat
  4. Jejda, když jsem viděla šití, už jsem chtěla utéct...ale tohle vypadá opravdu pěkně, úhledně...otázka zní: půjde mi to taky tak, jako Tobě? ;) Jsem skeptik! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náhodou, šití Ti jde moooc dobře a měla bys to rychleji než já :o)

      Vymazat
  5. Moc pěkný nápad. A zase šicí stroj, asi si ho fakt budu muset po těch X letech zahálení nechat seštelovat. Díky za inspiraci.

    OdpovědětVymazat